Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/depolders/domains/wpfdepolders.nl/public_html/backend/includes/db_config.inc.php on line 15
Wijkplatform de Polders - Motte

 Motte

 

Medio 1993 schreef gemeente Veldhoven een prijsvraag uit met als doel een boemerang vormig stuk grond in de nieuwbouwwijk “de Polders” in te vullen.

 

Bouwbedrijf Vannel, Abn Amro projectontwikkeling, Cornelis van de Ven Architecten en Woon-energie hadden het winnende ontwerp. Het ontwerp is gebaseerd om een  milieubewuste bouw te combineren met hoogstaande architectuur.

 

Heel typerend is de sterke zuidwest oriëntatie van woonkamers om zo de zonne- warmte maximaal te benutten. De auto is als gast in de wijk, groen en speelvoorzieningen hebben de voorkeur.

 

De woningen gevestigd aan Hoornven, Motte, Vesting, Domein, State, Kanteel, het Fort en de State zijn ontstaan uit dit plan.

 

 

Speeltuin de Motte.

 

Op verzoek van buurtbewoners heeft wijkplatform de Polders in 2011 een schommel toegevoegd aan de reeds bestaande speeltoestellen, waardoor er nog meer kinderen gebruik kunnen maken van de speeltuin.

 

 

Wandelroute - Lekker wandelen door de wijk de Polders in Veldhoven? En ook nog wat geschiedenis opsnuiven? Kies boven in het menu voor de optie 'wandelroutes' en vind daar alle informatie over de wandelroute door wijk de Polders. Via een link kunt U de route eenvoudig uitprinten.