Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/depolders/domains/wpfdepolders.nl/public_html/backend/includes/db_config.inc.php on line 15
Wijkplatform de Polders - Schutsakkerpark

 

Van afgraving tot Schutsakkerpark

 

De familie van de Kruijsen woonde op het Djept en was de eigenaar van de grond waar nu het Schutsakkerpark is gelegen, in de huidige wijk De Polders.

 

Later heeft de familie Zweegers, die verschillende beton producten maakten zoals palen en schuttingplaten, het huis van familie van de Kruijsen gekocht.

          

De familie van de Kruijsen had destijds op deze plaats de “rooie” grond afgegraven, hierdoor ontstond er een gat van zeker één meter diep met een oppervlakte van wel twee ha.

In de winter werd er geschaatst op deze afgraving.

 

Familie Zweegers heeft het zogenaamde gat van de Kruijsen gedempt met betonafval.

Toen er rond 1990 huizen gebouwd zouden gaan worden en de grond daarvoor niet in aanmerking kon komen (omdat er veel puin in de grond zat) is hierdoor het Schutsakkerpark ontstaan.

De naam van het Schutsakkerpark is ontleend aan het stuk landbouwgrond de Schutsecker,

wat eigendom was van het St. Joris Gilde.

Dit stuk grond werd beboerd door Peerke van de Ven, hij was van beroep varkensslager. Hij woonde op het toenmalige Djept, wat nu Linde is.

 

Aan het park is tevens een basisschool gehuisvest. In het begin waren dit dependances van de katholieke school de Heiacker en school de Casimir.

Nu zit alleen de Heiacker er nog. Op termijn zullen deze scholen weer omgebouwd kunnen worden tot woningen als de basisschool verdwijnt.

 

In het park is ook een speelkooi met een asfalt ondergrond, waar onder andere voetbal kan worden gespeeld. Funderen was niet nodig omdat de ondergrond stevig genoeg was door al het puin. Deze kooi is mede gerealiseerd door het Wijkplatform.

 

 Schutsakkerpark                                                                                School

Wandelroute - Lekker wandelen door de wijk de Polders in Veldhoven? En ook nog wat geschiedenis opsnuiven? Kies boven in het menu voor de optie 'wandelroutes' en vind daar alle informatie over de wandelroute door wijk de Polders. Via een link kunt U de route eenvoudig uitprinten.