Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/depolders/domains/wpfdepolders.nl/public_html/backend/includes/db_config.inc.php on line 15
Wijkplatform de Polders - Bloemstok

 

Tijdens het weinen (omgooien van het hooi), door de heer van Zon op de                   Voorheen confectie en textiekbedrijf van uden.                                        Bloemstok/Djept huis van de oude bakkerij.

lanbouwgrond nabij het Hoornven (de huidige meerhovendreef).

Even pauzeren bij de dochter van Schonen, die trouwde met jan Louwers.

 

Bloemstok

De straatnaam Bloemstok komt van een veld genaamd Bloemstok dat eigendom is geweest van familie van Zon, deze landbouwgrond was gelegen nabij het Hoornven.

 

In het witte huis op nr. 3  was vroeger een confectie c.q. textielbedrijf Van Uden gehuisvest.
Deze heeft nu zijn bedrijfspand aan de Kruisstraat in Zeelst.

 

Op de hoek van Bloemstok en het Djept (naast het kruidenierswinkeltje van de Ven) was achter het woonhuis een bakkerij gevestigd van Marinus van de Ven. In 1945 is de bakkerij verhuisd.

 

 

 

 

 

Wandelroute - Lekker wandelen door de wijk de Polders in Veldhoven? En ook nog wat geschiedenis opsnuiven? Kies boven in het menu voor de optie 'wandelroutes' en vind daar alle informatie over de wandelroute door wijk de Polders. Via een link kunt U de route eenvoudig uitprinten.