Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/depolders/domains/wpfdepolders.nl/public_html/backend/includes/db_config.inc.php on line 15
Wijkplatform de Polders - Djept

 

Woonhuis van familie van de Ven.                                                        Dit is de kruidenierswinkel van de Ven.                                          Vlnr. Harry van den Ven, Nel van de Ven, jan van de Ven en

                                                                                                                                                                                                       twee directeuren van Klimop in de kruidenierswinkel van jan van de Ven.

Djept

Buurtschap het Duypt zoals het vroeger al in 1394  genoemd werd (dat diepte betekent) is later veranderd in Djept. Het Djept liep vanaf de kiosk van Zeelst tot aan de verkavelingsweg richting Oerle. Er zijn veel boerderijen aan het oude Djept afgebroken door de Duitsers in de tweede wereldoorlog, om plaats te maken voor het militair vliegveld.

In het noordelijk gedeelte van het Djept (wat in de huidige polders ligt sinds 1992) was het kruidenierswinkeltje van de familie van de Ven gelegen. Ze waren onderdeel van de Klimop kruideniers. Dit kruidenierswinkeltje stond waar het huidige huis van Jan van de Ven Jr. is gebouwd nummer 116.

 

Later in de jaren zeventig is het overgebleven Djept door de komst van de Heerbaan opgesplitst in 2 delen, Djept Noord en Zuid. Het noordelijke deel van het Djept, kwam in de Polders. Later is dat deel ook weer door de Traverse opgesplitst, en het noordelijk gedeelte boven de Traverse werd Sint-Jorisstraat genoemd, ter ere van het gilde Sint-Joris.

Sindsdien is de straat (Djept) beperkt tussen de Heerbaan en Traverse, inclusief het doodlopende stukje na de Polderstraat.

 

 

 

 

Wandelroute - Lekker wandelen door de wijk de Polders in Veldhoven? En ook nog wat geschiedenis opsnuiven? Kies boven in het menu voor de optie 'wandelroutes' en vind daar alle informatie over de wandelroute door wijk de Polders. Via een link kunt U de route eenvoudig uitprinten.