Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/depolders/domains/wpfdepolders.nl/public_html/backend/includes/db_config.inc.php on line 15
Wijkplatform de Polders - Polderstraat

 

            

Oude fotos van de Smid Jan Renden, Troste Smid,                                              Vader Gert van Rozenkwekerij Couwenberg van 1972/1997.                                                                                                       met het kruis van de kerk St. Maarten in de Heikant.                                            In 1997 werd de grond aangekocht door de gemeente voor de uitbreidingsplannen. Gert stopte toen met de kwekerij.

 

Polderstraat

Waar u nu loopt was vroeger buurtschap het Djept en alles heette dus ook Djept. Wel waren er veldnamen zoals in de vorige punten Bloemstok en Schutsecker.

 

Aan de Polderstraat is nu tuincentrum Groenrijk gehuisvest van de familie Verberne.

Ook was er een rozenkwekerij Couwenberg en een echte smid Jan Renders gehuisvest.

 

Aan het Djept richting de Heerbaan was vroeger ook tuincentrum Berkehof gehuisvest. Bert Renders was gespecialiseerd in tuinaanleg. De planten die hij daarvoor gebruikte, kweekte hij zelf op. Verkoop aan particulieren deed hij niet, maar zijn broer zag in 1979 daar wel brood in en richtte tuincentrum Berkehof op.

Tot 1980 verkocht men voornamelijk coniferen voor particulieren, maar later ook bomen en kamerplanten. Bert verhuisde naar Riethoven en Cor nam zijn grond over en kon hij zijn tuincentrum verder uitbreiden.

 

Inmiddels is hij met de kwekerij gestopt.

 

 

 

 

 

 

Wandelroute - Lekker wandelen door de wijk de Polders in Veldhoven? En ook nog wat geschiedenis opsnuiven? Kies boven in het menu voor de optie 'wandelroutes' en vind daar alle informatie over de wandelroute door wijk de Polders. Via een link kunt U de route eenvoudig uitprinten.