Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/depolders/domains/wpfdepolders.nl/public_html/backend/includes/db_config.inc.php on line 15
Wijkplatform de Polders - Muggenhol


 

 

Cees hermans's tuindersbedrijf                                                     Blokhut 't Hool                                                            

 

Muggenhol

 

Het Muggenhol betreft een bedrijvige straat die oorspronkelijk vanuit het centrum van Zeelst (de Heuvel) tot aan het vliegveld van het noordelijk gedeelte van Veldhoven liep (de Strijpsebaan).

 

Zo is er een sierbestratingbedrijf  Van Rooij, een loonwerkersbedrijf  Familie Schoonen, Restaurant Jan’s Polder, tuindersbedrijf Cees Hermans, intern transportbedrijf van de Gevel en Tegelzettersbedrijf Adams. Als we verder teruggaan in de tijd, was er op het Muggenhol ook een kruidenierswinkeltje.

 

 

Vroeger (waar nu het Muggenhol begint) werd er paardrijlessen gegeven door Andre Toonders die een vervend paardenliefhebber was.

 

Ook was hij Nederlands kampioen aangespannen, dat betekent één paard met een sjees (is een één persoonskarretje waar de menner op zit).

 

Later is zijn boerderij  bewoond door de Fam. Dams. In de schuur achter de boerderij was de Scouting gevestigd (Blokhut ’t hool ), waar van de Ven en Baselmans de kartrekkers van waren.

 

De boerderij is verdwenen door de komst van de wijk De Polders en verhuisde de Scouting naar de Blaarthemseweg in Zeelst.

 

Door de jaren heen heeft het Muggenhol een aantal naamsveranderingen gekend. Het Muggenhol is tot aan de Heerbaan gesplitst in de Vijverstraat, later is door de komst van de Meerhovendreef, een gedeelte van het Muggenhol gewijzigd in de Grenswal.

Wandelroute - Lekker wandelen door de wijk de Polders in Veldhoven? En ook nog wat geschiedenis opsnuiven? Kies boven in het menu voor de optie 'wandelroutes' en vind daar alle informatie over de wandelroute door wijk de Polders. Via een link kunt U de route eenvoudig uitprinten.