Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/depolders/domains/wpfdepolders.nl/public_html/backend/includes/db_config.inc.php on line 15
Wijkplatform de Polders - Park muggenhol

 

Park Muggenhol

In overleg met de gemeente Eindhoven is in 2011 een plan ontwikkeld voor het park Muggenhol (Groene Spie). Het park ligt tussen het Muggenhol (Veldhoven) en Grasduin (Eindhoven, wijk Meerhoven).

Park Muggenhol in de wijk De Polders is naar ontwerp van Huub van de Ven (Medewerker cultuurtechniek gemeente Veldhoven) en is een mooi gevarieerd park met ruimte voor spel en sport. Ook zijn er mogelijkheden voor de gebruikers van het park om elkaar te ontmoeten. De wandelpaden hebben randen en kanten om op te gaan zitten. Verder is gebruik gemaakt van gevarieerde soorten beplanting. De vier heidevlakken verwijzen naar het verleden van het gebied. Het park is gereed gekomen eind 2012.

Onder andere Van Rooij (sierbestratingsbedrijf) en Hermans (tuindersbedrijf) hebben om het park Muggenhol te kunnen verwezenlijken gronden moeten afstaan.

Zoon Cees Hermans nam in 1969 het huis van zijn ouders over en startte een boomkwekerij. Hij breidde het uit met bloemenkassen die uitstrekte tot op het huidige Eindhovens grondgebied.


 

In 1963 besluiten Jan en Simon van Rooij zelfstandig verder te gaan met de productie van beton en grindtegels. In 1968 liepen de zaken zeer goed en werd er uitgebreid. In de glorietijd werkte ze met 5 man personeel. De crisis in de jaren tachtig dwingt de heren van Rooij om de zaak in te krimpen. In 1985 als de economie weer is aangetrokken nemen Jan jr. en Wil van Rooij het bedrijf over. In 1990 besluiten ze om te stoppen met de fabricage van beton en grindtegels. Ze gaan zich toeleggen op de verkoop van sierbestrating en wijzigen dan ook de naam in 1999 in Gebr. van Rooij Sierbestrating vof.

Wandelroute - Lekker wandelen door de wijk de Polders in Veldhoven? En ook nog wat geschiedenis opsnuiven? Kies boven in het menu voor de optie 'wandelroutes' en vind daar alle informatie over de wandelroute door wijk de Polders. Via een link kunt U de route eenvoudig uitprinten.