Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/depolders/domains/wpfdepolders.nl/public_html/backend/includes/db_config.inc.php on line 15
Wijkplatform de Polders - Social Sofa

 

Stillendijk is nu onderdeel van het Park Muggenhol, op de achtergrond van Rooij sierbestrating.

 

4. social sofa en Stillendijk

 

    

 

Het pad naast de showtuin van Gebr. van Rooij was vroeger een zandweg. Genaamd de Stillendijk. Deze was een verbindingsweg tussen het Muggenhol en de Heistraat.

Het enige deel wat nog is overgebleven van de Heistraat is waar autobedrijf Verdaat en een benzinepomp aan zijn gevestigd, nabij de Hovenring. De Heistraat liep vroeger door tot aan de Strijpsebaan.

 

 

Socialsofa is een betonnen buurtbank met een eigen, unieke mozaïekafbeelding.

In dit geval heeft de ontwerpster, Karin van Den Boomen zich verdiept in de geschiedenis

en is geïnspireerd geraakt door de knoflookpad die vroeger hier voorkwam.

Ook de Bleekweiden van de weverijen die vroeger aan het Muggenhol lagen ter hoogte van de Vijverstraat heeft Karin geïnspireerd.

Het goudvinkje op de bank is een verwijzing naar de vele vogels die vroeger in het hier gelegen bosje zaten.

 

Al deze ontwerpen zijn als contouren op het bankje uitgetekend en stukje voor stukje gemozaïekt.

 

Het mozaïeken is gerealiseerd door een enthousiaste groep vrijwilligers. De manier van mozaïeken is heel erg tijdrovend vakwerk waarvoor de vrijwilligers een cursus hebben gevolgd. Door het beschikbaar stellen van de bibliotheek bij de basisschool de Heiacker is het bankje tot stand gekomen.

 

Wandelroute - Lekker wandelen door de wijk de Polders in Veldhoven? En ook nog wat geschiedenis opsnuiven? Kies boven in het menu voor de optie 'wandelroutes' en vind daar alle informatie over de wandelroute door wijk de Polders. Via een link kunt U de route eenvoudig uitprinten.