Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/depolders/domains/wpfdepolders.nl/public_html/backend/includes/db_config.inc.php on line 15
Wijkplatform de Polders - Rundgraaf

 

7 Rundgraaf:

 

Veldhoven wordt slechts een deel van Eindhoven gescheiden door het riviertje de Grunsgracht (Rundgraaf) aan de noordoostkant, en zuidwestelijk door de Gender.

De invloed en aantrekkingskracht van de 'grote stad' mag zeker niet uitgevlakt worden. Toen zag men nog een beetje tegen de stadsen op. Vroeger ontmoette jongens uit zowel Zeelst als Strijp elkaar bij het riviertje de Grunsgracht. De jongens uit Strijp waren veel stranter. Zij durfden wel over de Grunsgracht heen naar onze grond te springen, andersom niet!

 de Gurnsgracht (Rundgraaf)

 

De huidige ligging van de Rundgraaf is nu de grens tussen Veldhoven en Eindhoven geworden. Waar nu het fietspad loopt (rechts op de foto) was vroeger de Strijpse baan.

De Eindhovense woonwijk Waterrijk ligt deels op het oude Pantser Infanterie Rij Opleiding Centrum oftewel PIROC genaamd (deze is verhuisd ten noorden van het vliegveld, bij de legerplaats Oirschot).

 

 

Op de oude plattegrond is goed te zien waar voorheen de Rundgraaf (Grunsgracht) liep.

 

 

Plattegrond Zeelst uit 1959

Wandelroute - Lekker wandelen door de wijk de Polders in Veldhoven? En ook nog wat geschiedenis opsnuiven? Kies boven in het menu voor de optie 'wandelroutes' en vind daar alle informatie over de wandelroute door wijk de Polders. Via een link kunt U de route eenvoudig uitprinten.